Online marketing és weboldal készítés, használt autó

Online Marketing 101 Budapest, Weboldal készítés,

Online Marketing 101 Budapest, Weboldal készítés,

WordPress weboldal készítés 10 lépésben

2020. október 15. - Online Marketing 101 Budapest

WordPress weboldal készítés 10 lépésben

A WordPress a világ vezető tartalomkezelő rendszer (CMS) platformja, több mint 75 millió WordPress alapon működő weboldallal. A vállalkozások szívesen választják a  WordPress rendszert, annak óriási testreszabási lehetőségei miatt szinte minden cég számára alkalmas. Az induló kisvállalkozások és a nemzetközileg elismert nagyvállalatok számára egyaránt működik.

Egy weboldal WordPress segítségével történő létrehozásához már nem szükséges technikai tapasztalat vagy programozói ismeretek, néhány lépésben könnyen felépíthető.

Mielőtt elkezdenéd vállalkozásod weboldalának tervezését, takaríts meg időt és pénzt, először regisztrálj egy webtárhelyet.

A WordPress megfelelő neked?

A WordPress nagyon sokoldalú tartalomkezelő rendszer, amely alkalmas minden típusú üzleti vállalkozáshoz. A múlttal ellentétben a weboldal létrehozása a WordPress használatával már nem igényel műszaki- vagy programozói ismereteket. A témáknak és a hatalmas számú beépülő modulnak köszönhetően szinte bárki építhet WordPress weblapot bármilyen elképzelhető szakmai területre.

Azoknak is, akiknek jelenleg nincs szükségük egyedi szolgáltatásokra vagy testreszabásokra, fontolóra kell venniük a WordPress használatát, mivel egy nagyszerűen méretezhető platform, rugalmasan alkalmazkodik a céged növekedéséhez.

Mi mindent kezdhetsz egy WordPress weboldallal?

  • Figyelmet kelthetsz vállalkozásod iránt
  • Feliratkozásokat gyűjthetsz
  • Telefonhívásokat kaphatsz
  • Időpont foglalásokat kezelhetsz
  • Online értékesíthetsz
  • Helyfoglalásokat intézhetsz
  • Kommunikációt teremthetsz

Mennyibe kerül a WordPress weboldal készítés?

A WordPress ingyenes tartalomkezelő (CMS), amit szabadon használhatsz, bár ez nem jelenti azt, hogy a WordPress weboldal felépítésével és karbantartásával nem járnak költségek – még akkor is, ha saját magad készíted.

Azok számára, akik professzionális felhasználásra kívánnak elkészíteni a WordPress webhelyet, webtárhelyre (8-15 ezer Ft / év), saját domain névre (évi 2500–3000 Ft), biztonságos SSL tanúsítványra van szükségük, és sokuk számára elengedhetetlen egy prémium téma, prémium pluginek és még az egyedi kód fejlesztése is.

A WordPress weboldal felépítésével és kezelésével kapcsolatos költségek a következők:

  • Webtárhely (~8-15000 Ft / év)
  • Prémium téma (megjelenés) (~7-15000 Ft egyszeri díj)
  • Prémium bővítmények (~5000 – 50000 Ft feladattól függően)

A WordPress weboldal költsége vállalkozásonként nagyon eltérő lehet. A költségek legnagyobb tényezője az, hogy a weboldal házon belül van-e, vagy web-dizájner építette-e. Egy professzionálisan kialakított weboldal dizájn akár néhány százezer forintba is kerülhet egy egyszerű weboldal esetében, és akár sok százezer forintba fáj egy összetett és nagymértékben testreszabott weboldalon, egyedi  funkciókkal. A cikkben összeszedtük egy WordPress weboldal költségeit.

Wordpres alternatívák

A WordPress nem az egyetlen lehetőség, ha üzleti weboldalt szeretnél készíteni, sőt, nem is feltétlenül a legegyszerűbb. Mielőtt időt áldoznál a saját WordPress weboldalad létrehozására, győződj meg róla, hogy ez-e a legmegfelelőbb platform üzleti weboldal-igényeidnek.

Például azok, akik még soha nem építettek fel WordPress-weboldalt, gyors és fájdalommentes módszert keresnek az üzleti weblap összerakásához, érdemes fontolóra venni a minden-egyben (All in One) weblapépítő rendszereket, mint a Webnode vagy a Wix.

Nem vagy biztos benne, hogy a WordPress megfelelő-e számodra?

Akik egy weboldal létrehozásának egyszerűbb módját keresik, számos nagyszerű WordPress alternatívát találhatnak.

Hogyan készítsünk egy WordPress weboldalt 10 lépésben

A WordPress weboldal létrehozása egyszerű, nem igényel kódolást vagy fejlesztői ismereteket. Létrehozásához meg kell szerezned a webtárhelyet, kiválasztanod a témát, és meg kell tervezned magát a weboldalt. Ha megtervezted és elkészítetted minden egyes aloldalt, bejegyzést, minden kütyüdet és weboldali elemed, akkor további bővítményekkel (plugin-okkal) szinesítheted a honlapod funkcionalitását.

Íme a recept, hogy készítheted el a WordPress weboldalad 10 lépésben.

1. Szerezz webtárhelyet

Mielőtt nekiállsz a WordPress weboldalad tervezésének, bérelned kell hozzá webtárhelyet.

A webtárhely egy internetes szolgáltató szerverén, tehát egy fizikai számítógépen létrehozott, saját lemezterület, ahová feltöltheted a honlapod és megjelenik az interneten. A honlap működtetéséhez, futtatásához a szolgáltató webszerverén minden szükséges kiegészítőnek működnie kell.

A mai korszerű és felhasználóbarát kezelőfelületek segítségével a felhasználó akár kisebb rendszergazdai ismeretek nélkül is elboldogulhat a webtárhely adminisztrációjával.

A webtárhely körültekintő kiválasztásával pénzt spórolhatsz meg, ha ingyenes domain nevet, ingyenes SSL tanúsítványt, üzleti e-mailt szerezel. Továbbá időt spórolhatsz ha olyan szolgáltatót választasz, ahol lehetőség van egyetlen kattintással a WordPress telepítésére.

Így megúszol rengeteg keresgélést, utánolvasást, megmenekülsz néhány apró kódolási- és fájlfeltöltési művelettől, amire a későbbiekben csak akkor lesz újra szükséged, ha weblapkészítéssel szeretnél foglalkozni.

A webtárhely legfontosabb ismérve az elérési sebesség. A paraméterek közt minden szolgáltató gyors elérésű tárhelyet kínál. Csak az nem mindegy, hogy este csúcsidőben, mikor az internethasználat a maximum-on van, milyen gyorsan jelenik meg valakinek a weboldalad.

2. Regisztrálj egy domain nevet

Ezt követően szerezz be egy webcímet, más néven domain nevet. Lehet ez például a www.ateüzleted.hu, ami alapján meg fogják találni a wordpress weboldalad az interneten. Ha olyan webtárhelyet vásároltál, amely ingyenes domain nevet is tartalmaz, akkor a rendszer felkér a domain név kiválasztására a webtárhely szolgáltatón keresztül.

A tökéletes domain név megtalálása nem egyszerű feladat. A domain szorosan összeforr a vállalkozásod márkájával: egyedi, rövid és könnyen megjegyezhető kell, hogy legyen. Ha komolyabb márkaápítésben gondolkozol, használd a céged nevét domain név gyanánt.

Gyakori az úgynevezett kulcsszavas domain, ahol a név tartalmazza a legfontosabb tevékenységedet. Pl: szobafestes.hu Régen óriási jelentősége volt a kulcsszavas domain névnek, ma már kevésbé fontos a jó keresési eredmények elérésében.

Ha már rendelkezel webtárhellyel, de domain névre van szükséged, akkor vásárolj egy hazai domain név regisztrátoron keresztül. De erre biztos, hogy van lehetőséged a meglévő szolgáltatódnál is, célszerű, ha először nála érdeklődsz.

3. Telepítsd a WordPress-t

A webtárhely és a domain név használatában a következő lépés a WordPress telepítése, vagyis a webtárhelyed és webcímed összekapcsolása a WordPress-el. A WordPress telepítésére két lehetőséged van. Kezdjük az egyszerűbbel.

A legtöbb modern webtárhely-szolgáltató egyszerű, egy kattintással elérhető WordPress telepítő eszközt kínál, amely automatikusan összekapcsolja a tárhelyet és a domaint a WordPress-szel. Ez a Softaculous vagy az Installatron alkalmazástelepítő.

A telepítő használatához lépj be a webtárhely irányítópultjába, és keressed meg az „egy kattintással elérhető WordPress telepítés” eszközt. Ezzel eljuthatsz a WordPress irányítópultjára.

4. Válassz és telepíts egy témát

Admin menü -> Megjelenés -> Sablonok->Telepítés

A WordPress témák weboldal sablonként szolgálnak, és a felhasználóknak egy teljesen megtervezett weboldalt kínálnak, amely könnyen frissíthető és testre szabható. Fontos, hogy olyan témát válasszunk, amely a legjobban megfelel a weboldal megjelenésével szemben támasztott elvárásoknak.

De a kinézet nem minden, ügyelj a szükséges funkciók meglétére, megfelelő működésére, ideértve az egyedi integrációkat és eszközöket, amelyek bizonyos weboldal-célokat vagy üzleti típusokat szolgálnak. A témák közvetlenül a WordPress-től, valamint harmadik szolgáltatótól is érhetők el.

Téma telepítése a WordPress oldaláról

Számos téma közvetlenül a WordPress oldaláról elérhető. Az ingyenes témák általában meglehetősen alap kivitelűek a formatervezés és a szolgáltatások szempontjából, így azok csak egyszerűbb üzleti weboldal építésére alkalmasak, vagy a wordpress weboldal készítéshez szükséges tapasztalatok megszerzésére használhatók.

Téma kereséséhez és telepítéséhez keresd meg a WordPress admin irányítópultjában a bal oldali menü „Megjelenés” pontját, majd kattints a „Sablonok” elemre. Miután megtaláltad a megfelelő témát, kattints az “Install” majd az “Activate” gombra.

Harmadik féltől származó téma telepítése

Admin menü -> Megjelenés -> Sablonok-> Sablon feltöltése

Sokan úgy ítélik meg, hogy egy prémium téma alacsony kezdeti költsége megéri az árat, mivel biztosítja a weboldal színvonalas megjelenését és megfelelő működését, ugyanakkor csökkenti a WordPress weboldal készítés idejét.

Akkor jársz a legjobban, ha olyan témát választasz ami tartalmaz mindent, amire a weboldalon szükséged van. Legyen szó beépített eseménynaptárakról, online időpont kérési vagy foglalási rendszerről, vagy lehetőségről a termékek online felsorolására, kezelésére és eladására.

Ezeken az oldalakon több száz egyedi felépítésű téma áll rendelkezésre, amelyek szinte bármilyen felhasználási lehetőséget lefednek az ügyvédi irodától vagy az oktatási témáktól a fitneszközpontokig és szállodákig. Vásárolj és tölts le egy választott témát egy külső gyártótól belátásod szerint.

 

Miután letöltötted a külső féltől származó témát, ugorj a WordPress irányítópultjára. Keresd meg a bal oldali menü „Megjelenés” menüpontját, kattints a „Sablonok” elemre, majd a témák oldalán kattints az oldal tetején található „Sablon feltöltése” ​​gombra. A kattintás után a megjelenő tallózó ablakban válaszd ki a letöltött témát a fájljaid közül, majd kattints a „Telepítés most” gombra. A telepítés befejezése után kattints az „Aktiválás” gombra.

5. Keresd meg és telepítsd a szükséges bővítményeket

Admin menü -> Bővítmények -> Új hozzáadása -> Telepítés

A következő alapvető lépés a weboldal tervezése előtt a WordPress pluginok telepítése, amelyek további újabb funkciókat biztosítanak a weboldalnak. A bővítmények segítségével tovább erősíthetjük WordPress weboldalunk biztonságát, követhetjük az oldal keresőoptimalizálását, árulhatunk jegyeket rendezvényekre. Teljesen mindegy, milyen típusú üzleti weboldalt építesz, vannak pluginek, amelyeket használnod kell, és a jó hír, hogy a legtöbb elérhető ingyenesen.

Itt található hét bővítmény, amelyet minden üzleti weboldalnak használnia kell:

  • Akismet: Az akismet egy biztonsági bővítmény, amely elősegíti a levélszemét (spam) csökkentését – amelyre minden weboldal érzékeny – , ezért dolgozni kell vele a további védelem érdekében.
  • Jetpack: Az egyik leggyakrabban használt beépülő modul. A Jetpack egy WordPress eszközkészlet-bővítmény, amely számos szolgáltatást tartalmaz a webdizájntól kezdve a hozzáadott biztonságig és a webhely elemzéséig.
  • Yoast SEO: Építsd fel úgy weboldalad, hogy az nem csak a megtalálható legyen a Google keresésben, hanem magas rangsorolást is érjen el. Ez a bővítmény segíti megtanulni a keresőoptomalizált weboldal felépítést házon belül, és lehetővé teszi a felhasználók számára a keresöoptimalizált oldalak kialakítását.
  • Google XML Sitemap: Ez a bővítmény létrehoz egy XML formátumú weboldaltérképet, hogy a Google könnyebben átvizsgálhassa, olvassa és megértse weboldalad tartalmát. Segíti ezáltal a weboldal pontos feltérképezését, javítva a keresésben való megtalálást. Szükségtelen a használata, ha a fenti Yoast SEO komponens telepítve van
  • Elementor: Aki professzionálisan kialakított WordPress weboldalt szeretne egyszerűen létrehozni, használjon “fogd és vidd” rendszerű weboldal építő bővítményt, például az Elementor-t. Igaz, hogy rengeteg színvonalas drag and drop oldalépítő létezik, az Elementor egy robusztus, mégis nagyon felhasználóbarát bővítmény, ezért ezt használjuk a későbbi lépésekben.
  • WP Super Cache: A látogatók elvesztésének hatásos és gyors módja, ha a weboldalad nem töltődik be elég gyorsan. Ennek elkerülése és a weblapok gyors betöltéének biztosítása érdekében használd a WP Super Cache bővítményt.
  • WPForms: Minden WordPress weboldalnak tartalmaznia kell kapcsolati űrlapot. Mivel az űrlap létrehozása nem könnyű  – kódolási ismeretek nélkül -, ezért léteznek kapcsolati űrlap-bővítmények, mint a WPForms, amelyek megkönnyítik az űrlapok létrehozását.

A megfelelő bővítmények megtalálásához és telepítéséhez keresd meg a „Bővítmények” menüpontot a WordPress admin vezérlőpultjának bal oldali menüjében, és válaszd az „Új hozzáadása” lehetőséget. Itt bőngészheted vagy a kereső segítségével megkeresheted a kívánt bővítményeket. Miután megtaláltad a telepíteni kívánt plugint, kattints a „Telepítés most” gombra, majd a telepítés befejeztével kattints az „Aktiválás” gombra.

6. Hozd létre a tartalmi oldalakat

Ugyanide jutsz, ha a felső “Admin sáv”-ban rányomsz a “+Új” linkre és a legördülő listában kiválasztod az “Oldal” lehetőséget. Érdemes megjegyezni ezt az elérést, mert ezen a módon weboldalad bármely pontján tartózkodva tudsz létrehozni új tartalmakat két kattintással.

Opcionális: Ha telepítetted az “Elementor” oldalépítőt, akkor a létrehozott oldalakat egyszerűen tovább szerkesztheted, ha rákattintasz a „Szerkesztés Elementorral” elemre.

7. A navigáció és a menük összeállítása

vetkező lépésként testre kell szabnod weboldalad menüit, amelyek az oldal navigációjaként szolgálnak. Hagyományosan, a menük a weboldal fejlécében és láblécében egyaránt megjelennek, így a weboldal látogatói körbe navigálhatnak az oldalon függetlenül attól, hogy az oldal tetején, vagy alján vannak-e. A menük létrehozásához lépj a „Megjelenés” menübe, majd kattints a „Menük” menüpontra, és válaszd a legördülő menüből a „Főmenü” menüpontot. A bal oldali elemek közül “Fogd és vidd” módszerrel húzhatod át a menüpontokat a jobb oldali menübe, ahol ugyanezzel a módszerrel átrendezheted a menüpontok sorrendjét igényednek megfelelően.

Fontos! A jobb oldali kék “Menü mentése” gombbal mindig mentsük a munkát, csak akkor fog a weboldalon megjelenni.

* Megjegyzés: Nem minden sablon teszi lehetővé a felhasználók számára a weboldal navigációjának kialakítását. Ha meg szeretnéd változtatni a téma navigációját, de ez nem lehetséges, akkor telepítened kell egy új témát, amely megfelel a keresett navigációs stílusnak, vagy olyant kell választanod, amely lehetővé teszi a testreszabást.

8. Fejléc és lábléc testreszabása

Admin menü -> Megjelenés -> Testreszabás -> Fejléc

Ezek a lehetőségek annyira sablon specifikusak, hogy teljesen felesleges képet készíteni róla, minden téma esetén más ás más a beállítások módja. Néhány gondolatot azért hozzáfűzök.

A fejléc beállításoknál határozható meg az oldal fejlécének szerkezete. Itt kell feltölteni és beállítani beállítani az oldal logoját is. Általánosan elfogadott megjelenés, hogy a fejléc bal oldalán van a logó, jobb oldalon a főmenü. Ezt a felépítést is meg lehet változtatni ebben a szekcióban.

Sok esetben be lehet kapcsolni egy “Felső sáv menü”-t, ami a fő navigáció felett egy ellenkező színű sáv. Itt megjelenhetnek a közösségi oldal ikonok, kapcsolati adatok, bármilyen szöveg, de akár egy újabb, kevésbé fontos menü is kerülhet ide.

Admin menü -> Megjelenés -> Testreszabás -> Lábléc 

A lábléc beállításoknál szintén a szerkezet és a megjelenés dominál. A láblécben legtöbbször “Widget”-ek vannak elhelyezve. Itt lehet meghatározni, hogy hány oszlopban legyenek a lábléc tartalmak elhelyezve, beállítani a háttér, betűk és linkek színeit.

Külön beállítható, hogy mi legyen az oldalt lezáró “Copyright” sor tartalma.

9. Készítsd elő weboldalad az indításra

Nagyon nagy a kísértés, hogy továbblépj, és új weboldalad élővé tedd, de előtte fontos elvégezni az átvilágítást és ellenőrizni, hogy weboldalad készen áll-e az éles működésre. Ehhez elsőként minden oldalon ellenőrizd a nyelvtani hibákat, az ellentmondásokat, például a színsémán kívüli színváltozásokat vagy a véletlenszerű betűkészleteket. Ellenőrizd az összes hivatkozást, hozz létre egy 404-es oldalt, teszteld weboldalad különböző típusú eszközökön, és ellenőrizd, hogy a weblap keresőoptimalizálva van-e.

Hat lépés szükséges a weboldal indításának előkészítéséhez:

  • Ellenőrizz minden szöveges tartalmat a weblap összes oldalán
  • Ellenőrizd nincsenek-e hiányzó, vagy nem működő linkek
  • Készíts 404-es oldalt, azoknak, akik hibás linkre érkeztek
  • Ellenőrizd, mobilbarát-e az oldal
  • Használd a Yoast SEO bővítményt a keresőoptimalizált oldalak kialakításához
  • Növeld a kommunikáció biztonságát SSL tanúsítvány használatával

10. Válts éles üzemre

Miután elkészítetted weboldalad és előkészítetted az induláshoz, itt az ideje, hogy élőben megjelenjen. Ehhez minden tartalmi oldal szerkesztőjében kattints a „Közzététel” gombra. Ezáltal lesznek a tartalmak publikálva és megjelennek a weboldalon. Magad is meggyőződhetsz róla, ha beírod az URL-t egy böngészőbe, hogy weboldalad online láthasd.

A weboldal sikeres indítása után még közel sincs vége a munkának. Következő lépés, hogy elküldd weboldalad a Google-nek  indexelésre, majd hozz létre közösségi oldalakat. Mindenképp készíts Google Cégem oldalt, ütemezd be a weblap rendszeres biztonsági mentését, reklámozd és reklámozd weboldalad, valamint hozzon létre egy tartalom naptárat.

Lényeg – Hogy zajlik a WordPress weboldal készítés

Mivel a WordPress egy összetett és átfogó tartalomkezelő (CMS), a WordPress weboldal készítés nem olyan bonyolult művelet. Nincs szükség sem drága webdizájnerre, sem szakképzett programozóra. Ehelyett a vállalkozások  a WordPress-el felépíthetik saját professzionális weboldalukat, lépésről lépésre a fenti iránymutatásokat követve, amiket tartalmaz a felsorolt 10 lépés az elejétől a végéig.

Azoknak, akik továbbra is attól tartanak, hogy a WordPress több technikai szakértelmet igényel, mint amennyit kényelmesen meg tudnak tanulni, fontolóra kell venniük az “All in one” weboldalkészítő, például a Webnode használatát. Ez nem csak az egyik legegyszerűbb módszer a weboldal felépítésére, de elérhető áron  tartalmaz mindent, amire szükség van a webtárhelytől a domain névig.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketing101.blog.hu/api/trackback/id/tr6816240524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

keresőmarketing tanácsadás keresőmarketing ügynökség keresőmarketing cégek keresőmarketing Verblender Yoga Barcelona

Down pillows, plasztikai sebész, Posca, Scrum master képzés, Business coach, Csonka Group, Trendglas Jena, Hello Hungary, online marketing ügynökség, Gutta.hu

down pillows Hamvay Lang plasztikai sebészet Posca firkabox egyéni business coaching Scrum master Sprint consulting Gutta.hu Trendglas Jena Csonka Group Hello Hungary Down pillows, plasztikai sebész, Posca, Scrum master képzés, Business coach, Csonka Group, Trendglas Jena, Hello Hungary, online marketing ügynökség, Gutta.hu

Gmlabor.hu, Gal termékek, Élelmister rendelés Webshop, ERP rendszer

Gmlabor.hu

gal termékek

élelmiszer rendelés webshop

prodosoft erp

Gmlabor.hu, Gal termékek, Élelmister rendelés Webshop, ERP rendszer

online marketing 101